top of page

AUDITIE INFORMATIE

Bij M-workx werken we met audities.

Om de kwaliteit van onze productie te waarborgen, houden we deze elk jaar opnieuw.

Dit is om de huidige groep aan te blijven vullen met enthousiaste en gedreven mensen, maar het is voor de huidige leden ook een uitgelezen kans om te laten zien dat je bent gegroeid na een productiejaar. Het woord 'auditie' klinkt al spannend genoeg, dus vertellen we je hieronder graag hoe dat bij ons in zijn werk gaat!

Voor de deelname aan de auditie is een bijdrage verschuldigd van €25 als borg. Na de audities zal dit bedrag worden geretourneerd/verrekend. Let op: de borg wordt geretourneerd/verrekend indien er daadwerkelijk aan de auditie is deelgenomen.

Zangauditie
joshua-hoehne-6M9jjeZjscE-unsplash.jpg

Natuurlijk horen we allereerst graag je stem!

Tijdens de auditie zing je 1 nummer dat je goed ligt. Hierbij zal Ruud je op de piano begeleiden. Op onze site vind je een lijst met nummers waaruit je kunt kiezen. Van al deze nummers hebben wij de bladmuziek. Uiteraard mag je ook zelf een nummer kiezen. In dat geval vragen we je uiterlijk 1 week voor de auditie je bladmuziek door ons te laten controleren. Wij werken niet met karaokebanden!

Spelauditie
kyle-head-p6rNTdAPbuk-unsplash.jpg

In een musical- en/of muziektheater stuk wordt er uiteraard veel geacteerd. Los van het feit dat we altijd in de opstart van zo'n jaar met leuke speloefeningen aan de slag gaan, is het voor ons prettig om te weten wat je startniveau is. Hiervoor leer je een monoloog uit je hoofd. Na inschrijving ontvang je een lijst met monologen. Wanneer je zelf een andere monoloog hebt, vragen we je wederom deze een week voor de auditie door ons te laten controleren.

Dansauditie
leon-liu-TgrsRDe-cEY-unsplash.jpg

Ben je goed door de zang- en spelauditie heengekomen, dan nemen we als laatste onderdeel nog een dansauditie af met de hele groep van jouw auditietijdvak. Hiervoor hoef je niks voor te bereiden. Je krijgt een korte choreografie aangeleerd die je vervolgens op muziek gaat uitvoeren. Je mag gewoon vragen stellen wanneer je het even niet meer weet. We kijken naar je 'pick up' -hoe snel je de dans oppikt- en naar de uitvoering van de dans. Soms doet een lach al wonderen!

"Ik moet alles direct goed doen"

Je hoeft niet alles meteen perfect te doen.

Wij kijken vooral of je potentie hebt!

"Auditie doen is eng"

Het is spannend maar ook heel leerzaam en leuk omdat we vaak even met je werken. Een gratis mini workshop dus!

"Ik ben niet goed in alle

3 de disciplines"

Gelukkig zitten er vaak veel verschillende rollen in een productie! 

"Ik heb weinig tot geen podiumervaring"

Geen probleem en zeker geen must. Er is ruimte bij

M-Workx om te groeien en te leren! Na de productie heb je de eerste ervaring binnen!

bottom of page